woensdag 2 september 2009

Eerste stop: Berlijn

We zijn één dag, acht uur treinplezier, enkele biergartens, een Echte Currywurst en een portie zuurkool later. De eerste tekenen van zadelpijn dienen zich aan want we deden Berlijn met de fiets. Dat wordt amusant morgen op de trein naar Moskou.
We reden over de Potsdamer Platz en de Alexanderplatz, langs de Fernsehturm, de Brandenburger Tor, Tiergarten en Checkpoint Charlie, verkenden de wijken Charlottenburg en Kreuzberg, deden de Oranienstrasse en zagen een enorm aquarium in het Radisson hotel.

We verzeilden ook in de Tucholskystrasse. Een straat die mij ietwat deed denken aan Williamsburg en enkele andere wijken in Brooklyn (NY). Vlakbij ligt ook het 'kraakpand' Zapata. Misschien een beetje geforceerd alternatief maar een echte aanrader. In het pand, een soort halfopen fabrieksgebouw waarvan de muren volgeplakt zijn met affiches en andere kunstuitingen, huist een verzameling artiesten die op een gemoedelijke manier hun werken tentoonstellen. De ruimte, met obligate biergarten, is vrij te bezoek en vooral 's avonds, met alle lichtjes, erg sfeervol.

Nu zijn we moe. Ja, nu al. Maar nog net niet te moe om straks in de buurt van ons hostel alweer een andere biergarten in te duiken. Dat hostel – Baxpax downtown - is trouwens dik in orde. Ongeveer 65 euro per nacht voor een ruime en mooie tweepersoonskamer met douche. Voor dat geld kan je ook gebruik maken van de binnentuin met rubberen zwembadje of het gemoedelijke dakterras mét bar.

Morgen, donderdag, nemen we rond 15 uur de slaaptrein naar Moskou. Ongeveer 27 uur later, rond 20 uur vrijdagavond, zouden we op Russische bodem moeten staan. Eerst nog een trolley kopen, want de Belga survival kit en onze zak met boeken – die nog mee moet tot in China - wegen te zwaar om zo mee te sleuren.

En... wat is dit?
Rara... Ik voel een reeksje aankomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten