woensdag 25 november 2009

Kunming in beeld



China boven.







Kunming ondergaat hetzelfde lot als vele andere Chinese steden. Oude historische wijken en gebouwen worden gesloopt om plaats te maken voor "nieuwe old-style wijken". Chinezen malen niet om ouderdom of geschiedenis, zolang het maar comfortabel en nieuw oogt. "Fake" is geen scheldwoord, in tegendeel.



Een kolonie vogels arriveert elk jaar steevast rond dezelfde tijd in Kunming om er te overwinteren. Tot groot jolijt van de Chinezen die massaal present tekenen met camera en brood.





Een avondje uit met enkele barmeisjes en Moshe, de Israëlische mede-eigenaar van een bar/restaurant dat we op zoek naar warmte binnenvielen. Moshe bezorgde ons bovendien het adres van een hotel waar ze verwarming hadden. Stel u voor zeg. Verwarming...



Moshe stond er bovendien op dat we de volgende dag in zijn restaurant een les "Belgisch koken" hielden voor het koksteam. En dus maakten we stoofvlees en ballekes in tomatensaus en liepen we ferm in de weg terwijl de koks probeerden onze handelingen te registreren en tegelijk de 30tal restaurantgasten van eten te voorzien. Een beetje genant bijtijds, maar de ballekes en het stoofvlees waren ondanks het gebrek aan ingrediënten een succes.

1 opmerking:

  1. Mag jij volgende week in mijn keuken een chinese kookdemonstratie houden.

    BeantwoordenVerwijderen